FELÚJÍTÁS

A kisházat 2017-ben vásároltuk, és mondhatom, nagyon romos állapotban volt. Célunk volt, hogy saját stílusában újítsuk fel, ezzel megmentve az utókornak. A tetőszerkezet teljes cseréjével kezdtük, majd a kőműves munkák jöttek, és kialakítottuk a jelenlegi alaprajzot. A támfalak a kisebbik hálószobában is látható mészkőből épültek, ezek szerencsére komoly, még legalább 100 évre biztosított statikát adnak a háznak, illetve meghatározzák a ház rendkívül jó levegőjét is.

A födém elég jó állapotban volt, ezért azt jórész meg is hagytuk, illetve felújítottuk, így egy klasszikus "gerendás" házat kaptunk.

A teljes ház új aljzatbetont, és víz-szigetelést kapott. Minden vezeték, és cső is vadiúj.

A konyhában egy valószínűleg 100+ éves úgynevezett csikós sparhelt-et találtunk, amelyet a belső samott téglákat és a platnit felújítva megmentettünk, és most örömmel működik az új kéményével! :)

A nagyobbik hálóban található téglakályha szintén egy régi darab, amely azonban nagyon megnyerte a tetszésünket, így egy új belsővel, és kéménnyel ezt is funkcionálissá tettük. 

Az udvar, és a kert maradt a végére, amelyben helyet kapott egy a ház jellegzetes stílusjegyeit hordozó fedett grill- és bogrács terasz is.

A házban látható régi bútorok felújítása külön kihívás volt, amelyből mi is kivettük a részünket.

Ezúton is köszönjük minden helyi, és nem helyi mesternek a kitartó, remek munkát!